Bu Blogda Ara

Translate

Ders 27: Zor Oyun - Scratch3.0


          Merhaba arkadaşlar. Bugünkü oyunumuz Zor Oyun. Dünyanın en zor oyunundan esinlenerek hazırlanmıştır. Oyunumuzda bizim kontrol edeceğimiz karakter, mavi karakterdir. Yeşil karakterler, sahnede bizim belirlediğimiz şekilde hareket edecekler. Biz de mavi karakterimizi, yeşillere değmeden kırmızı alana ulaştırmaya çalışacağız.

       İlk olarak aşağıdaki sahneyi ve karakterleri oluşturacağız. İlk olarak 5 tane yeşil karakter oluşturmamız yeterlidir.






       Mavi karaktere aşağıdaki kodları ekleyeceğiz.


Kukla 1

       Yeşil karakterlere de aşağıdaki kodları ayrı ayrı ekleyeceğiz. Hangi kodun, hangi kuklaya ait oluğu altlarında yazıyor.


Kukla 3

Kukla 4

Kukla 5



Kukla 6



Kukla 7







9 yorum:

  1. Hocam çok güzel dersler hazırlamışssınız. Bazılarını kaynak gösterip sitemde kullanabilir miyim?
    İyi çalışmalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler hocam. Elbette kullanabilirsiniz. İyi çalışmalar

      Sil
  2. Hocam aynı kodları girdim ancak malesef ne kırmızıya değince başardın yazısı çıkıyor(renk cımbızını kontrol ettim) ne de mavi kare sola gidiyor.Bunun dışında mükemmel anlatmışsınız hocam ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel mesajınız için. Orada en çok yapılan hata "Sürekli" döngüsünün kullanılmaması veya "Eğer" kod bloklarının alt alta değil de iç içe kullanılması. Bunları kontrol ederseniz düzelecektir diye düşünüyorum. İyi çalışmalar dilerim.

      Sil
  3. Hocam benim yeşil karelerim kenara gelince sekiyorlar ama üçlü kareler ikili karelerin kenara gelmesini beklemeden geliyorlar.Hızla alakalı bir problem var sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kodları yukarıdaki gibi girdiyseniz hızla alakalı değildir. Şekilleri oluştururken sahnenin tam ortasına çizmelisiniz.

      Sil
  4. hocam merhaba yeşil karelerim hepsi 10 15 adım arası gidip geliyor hiç duvara gitmiyor bu yüzden asıl karakter de hiç bitiremiyor doğal olarak neden olabilir acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hacer hanım merhaba. Yukarıda kukla3 ten kukla7'e kadar olan kodlarda bir hata yapılmış olabilir, veya kukla çizilirken hata yapılmış da olabilir. Yeşil kareler çizilirken yakınlarında bir nokta dahi olsa onlar da kuklaya dahil oluyor. Yeşil kareleri tekrar çizerek deneyebilirsiniz.

      Sil

Mesaj Gönder / Soru Sor

Ad

E-posta *

Mesaj *